maandag 29 juni 2015

MET ALLE CHINEZEN...


Het valt mij de laatste tijd steeds vaker op. Alles wat ik in mijn handen krijg gaat kapot. Als kind en tiener had ik het wel vaker. Maar toen had ik nog twee linkerhanden. De laatste jaren echter heb ik die omgeruild voor twee rechtse, dat werkt toch iets gemakkelijker.
Dus daar ligt het alvast niet aan.
Voor Resto-Loco kochten we drie professionele friteuses. Niet de duurste. Maar zeker ook niet de goedkoopste. Na drie maanden mankeren ze alledrie wat. Bij de ene werkt de thermostaat niet meer. De andere geeft een gele in plaats van een blauwe vlam bij verbranding. En de derde haalt niet de gewenste temperatuur. Gelukkig dat we er geen vierde kochten want die had wellicht nog een andere ziekte onder de ribben gehad. Gebeld naar de verkoper in Duitsland. Geen antwoord. Mails gestuurd. Geen reactie. Een postduif gezonden. Dood teruggekeerd.
Onlangs kochten we een aantal nieuwe tuinslangen. Die hebben een lengte van vijf meter. Maar als je er water doorjaagd worden ze drie maal zo lang. Toen ik deze namiddag de terrassen proper maakte ontplofte één van die dingen nét niet in mijn gezicht. Ik weet niet wat u, maar ik maakte dat toch nog nooit mee.
Een paar weken terug in de tijd werd hier een houten picknick-tafel geleverd. Op het eerste gezicht stevig materiaal. Toen ik ze deze namiddag wilde assembleren bleek er al een plank los te zitten. Op de koop toe stemden de voorgeboorde gaten helemaal niet overeen.
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zal het u echter besparen, kwestie van het leedvermaak niet al te groot te laten worden.
U vraagt zich wellicht af waarom ik dit überhaupt met u deel. Of misschien vraagt u zich helemaal niks af. Misschien interesseert u geen fluit.
Maar al deze zaken hebben een gemene deler. Ze zijn allemaal MADE IN CHINA. Nu heb ik persoonlijk niks tegen Chinezen. Maar het wordt misschien tijd dat zij ook hun linkerhanden eens gaan inruilen.
Gelukkig is de zon niet van Chinese makelij. Die is voorlopig niet kapot te krijgen.
Van uw correspondent ter plaatse.
A+

1 opmerking:

  1. hier is de zon alleszins niet kapot te krijgen op het moment :-)
    Misschien een leuk adres voor een goede degelijke houten tafel van eigen bodem: rawcreations.be
    Hartelijke groetjes (was weer lang geleden) uit Geel

    BeantwoordenVerwijderen