zaterdag 4 augustus 2012

LIFE IS EASY


Zaterdagmorgen. Half elf. Het kabbelen van de Drônne. Het gefluit van tientallen vogels van verschillende pluimage. Mijn rechterhand  glijdt over het papier. Geruisloos haast.In zijn kielzog een spoor van inkt achterlatende. Life is easy. Ver weg van het jachtige Vlaanderen. De zon piept door de wolken en verwarmd mijn lijf en leden. Een reiger landt op enkele meters afstand van mij vandaan. Op zoek naar zijn ontbijt. Een vroeg middagmaal misschien. Of gewoon een tussendoortje. Een snack. Of een snoek.
 Ik besef eens te meer dat de plaats waar ik me nu bevind enig en uniek is. En in mijn thuisland haast niet meer te vinden. 
Bijna een half jaar terug in de tijd trokken we de voordeur in Turhout definitief achter ons dicht. Een half jaar met heel veel vallen. Maar als je zeven keer valt, is er maar één wijze les. Sta acht keer terug recht. En we staan nog altijd recht.
Walter, een vriend van ons, hielp ons verhuizen. Hij vroeg zich toen af of je na enige tijd nog wel oog hebt voor de wondermooie Franse natuur. Of er geen gewenning optreedt.  Het antwoord is eenvoudig. Telkens ik de bocht neem die naar onze straat leidt, stokt mijn adem me in de keel. Als ik uitzicht krijg over de velden en de bossen van de prachtige Dordogne. Elke keer weer overvalt me hetzelfde gevoel. Mijn ziel noemt het thuiskomen. 
Van uw correspondent ter plaatse. 
A+

1 opmerking:

  1. Een heel mooie beschrijving Koen ! Ik zeg Koen want volgens mij ben jij de auteur van dit korte warme verhaal ! Volgens mij is Katrien met mijn vaststelling dat jij dit geschreven heeft helemaal eens. :-) Nog even en ik kan ook proeven van dat waar jullie Koen, Katrien en Zonne elke dag van het jaar genieten.

    Ik hou het kort vandaag want ik ben met de boekhouding van het appartementsgebouw bezig. Normaal gezien geen groot werk maar..... aangezien ik de boekhouding wat verwaarloost heb, nu wel een hele klus ! Eigen schuld, dikke bult past hier zeker ! Het moet ook in orde zijn niet alleen tegenover de andere medeeigenaars maar ook voor de notarissen die bij een verkoop van een eigendom verplicht zijn bij de syndicus de eindafrekening op te vragen. Het appartement boven mij staat te koop en vandaag of morgen krijg ik weer zo'n verzoek in mijn brievenbus. hoog tijd dus om de boekhouding terug op punt te stellen. :-)

    Nog een fijn weekend daar in Saint Méard de Dronne ! Nonkel Herman :-)

    BeantwoordenVerwijderen