woensdag 1 augustus 2012

KOEKJESMONSTER


Deze morgen was er plots sprake van de vijf kaas. Naast Koen en Katrien, waren er ook nog kind, kater en koppijn. En geloof het of niet, maar de laatste twee hadden helemaal niets met elkaar van doen. De kater heet Warre, sinds twee dagen onze nieuwe huisgenoot. En de koppijn was te wijten aan een kind , Zonne genaamd, die ons de ganse nacht uit bed én het bloed vanonder onze nagels heeft gejaagd. Katrien stond op het punt om een huurmoordenaar te zoeken in de Gouden Gids. Tot ze besefte dat we helemaal geen Gouden Gids hebben. 
Het is lang geleden dat er nog inkt uit mijn pen vloeide. En als er al iets op papier werd gezet, werd het later die avond gebruikt om de haard aan te steken. Bij wijze van spreken. Want een haard hebben we hier dezer dagen zeker niet van doen. 
Feit is dat de gemiddelde mens geen boodschap heeft aan slecht nieuws. De meesten hebben het al moeilijk genoeg met hun eigen potje, laat staan dat ze er nog eens de lasten van een ander willen bijnemen. Ik ben de laatste om de eerste steen te werpen. Ik verwijt niemand niets, het is gewoon een vaststelling.
Alle voorbereidingen zijn ondertussen getroffen om binnenkort de markt op te gaan. Het geeft een zalig gevoel om terug bezig te zijn. Mezelf nuttig te voelen. Er ging wel wat marktonderzoek aan vooraf om te bepalen welk product het  zou gaan worden.  
Uiteindelijk is de keuze op koekjes en snoep gevallen. Voor snoep betaal je hier meer dan voor kaviaar en koekjes zijn er al helemaal niet te vinden hier op de markt. Volgende week breng ik dus een blitsbezoek aan West-Vlaanderen om aldaar de bestelling op te gaan halen en dan kan ik beginnen aan mijn veroveringstocht van de Franse markt. Het leuke is dat ik twintig jaar geleden net dezelfde producten verkocht in België. 
Vervolgens zijn ook alle voorbereidingen getroffen om een diploma als ergotherapeute te laten verifiëren. Ook al is Frankijk een land van de Europese Unie en zelfs buurland van België... alles moet zijn eigen markering krijgen. Dus ook een behaald diploma. De kostprijs van al mijn studieboeken samen met misschien nog een percentje extra zal ons hiervoor gevraagd worden. En engelengeduld. Voorlopig veel kans dat we ons dus tevreden moeten stellen met inkomsten vanuit de mannelijke zijde van ons gezin. Met zijn allen duimen dat de Fransen zot zijn van de zoetigheden vanuit Eernegem. Wij hebben er alvast vertrouwen in.  
Weet u nog wie dit jaar Eurosong won?
Schijnt in België eindelijk de zon?
En hebt u enig benul hoe alles ooit begon?
Misschien wel tijd voor wat antwoorden... in een versgebakken aflevering van les deux fromages en France. 
Van u correspondent ter plaatse. A+

1 opmerking:

 1. Hoi Koen, Katrien en Zonne !

  Weer een leuk verslag !

  - Die kater de Warre een mooi dier maar woont wel op een fout adres. Volgens mij past de Warre veel beter bij rosse Liliane het vriendinnetje van Zonne :-)

  - Zonne is gelukkig een normaal kind want zij doet gewoon wat alle kindjes doen en dat is. lief zijn en soms het ettertje uithangen. :-) Wat die gouden gids betreft je kan altijd op internet terecht om de gouden gids te raadplegen maar ik heb een beter voorstel, ik zou na mijn bezoek aan jullie, Zonne mee naar België kunnen nemen. Ik heb een vast inkomen, een eigen dak boven mijn hoofd, 365 dagen per jaar vrij en 33 jaar opvoedingservaring dus een goede basis om voor Zonne te zorgen en, voor jullie doe ik dat zelfs helemaal gratis ! :-)

  - Denk aan de natuur beste Koen en Katrien. Gebruik voor schrijfwerk de tekstverwerker van uw pc. De bomen gaan jullie daar zeker dankbaar voor zijn, trouwens met vuur spelen is geen goed voorbeeld voor Zonne en gevaarlijk ! :-)

  - Het feit dat de gemiddelde mens geen boodschap heeft aan slecht nieuws klopt helemaal maar..... er zijn gelukkig nog genoeg uitzonderingen op dat gegeven. Zolang het feest is, is je huis vol. Eenmaal het feest voorbij, heb je terug alle ruimte in huis maar gewoonlijk, moet je wel in je eentje de boel opruimen. Hulp is dan, dikwijls, in de verre verste niet te zien ! Als het leuk is, wordt de deur plat gelopen. Eenmaal de fun weg, zijn die soort mensen ook nergens meer te bespeuren !

  - Bezig zijn is heel belangrijk. Hopelijk heb je daar het plaatselijke gat in de markt gevonden en geraak je veel snoep en koekjes aan uw nieuwe landgenoten, toeristen inbegrepen kwijt. :-) Denk wel aan de diabeten he Koen ! Veel succes ! :-)

  - Europese Unie ? Veel europees, weinig Unie ! Zolang bepaalde landen hun eigen markt afschermen is dat woord Unie eerder een leeg woord. Frankrijk is ook in dat bedje ziek maar daar zijn jullie waarschijlijk ook al achter gekomen. De erkenning van elkaars diploma's is ook nog zo'n probleem waar de Europese Unie nog heel veel aan moet werken. Ik wil het voorbeeld geven en de Europese Unie in praktijk brengen door mij aan te bieden als gelegenheidssponssor om de kostprijs van uw studieboeken mee op te vangen. Investeren is in dit geval zeker niet slecht. Engelengeduld kan ik jammer genoeg niet leveren. Dat ga je dan wel op een ander moeten zoeken. :-)

  Slaap lekker en nog een heel fijn weekend !

  Vanwege nonkel Herman !

  BeantwoordenVerwijderen