vrijdag 10 augustus 2012

ANDERE WERELDEN


Hebt u al ooit eens aan de voet van een windmolen gestaan? Enkele nachten terug had ik het genoegen om er te slapen. Bij elke molenslag schreeuwde de wind het haast uit van de pijn. Het eerste uur werd ik er bijna gek van. Maar het moet natuurlijk ook gezegd, om mij gek te krijgen is eigenlijk niet zo veel nodig. Een klein duwtje in de rug volstaat om mij van de prettig-gestoord-modus over de rand te duwen naar het volledig kirrewiet-isme. Na dat eerste uur had ik twee opties. Of ik werd weggevoerd in een dwangbuis, of ik schakelde mijn verstand uit. Ik koos voor het laatste. En ik sliep zes uur onafgebroken. Dat lukt me zelfs thuis, in de oorverdovende stilte, maar zelden. Ik maakte mezelf wijs dat elke molenslag die ik hoorde een vleugelslag was van een grote vogel die me op zijn rug vervoerde naar andere werelden. Zoals reeds gezegd. Eén klein duwtje volstaat. 
Ik was voor een blitsbezoek in België. Het was heel fijn om nog eens ongestoord West-Vlaams te kunnen spreken. En een fijne babbel te hebben met Rozeeke, mijn schone vader. Maar verder onthou ik vooral dat de frituren op dinsdag dicht zijn, de drukke wegen en de kou. Ik was verdomd blij toen ik Parijs terug achter me had liggen. Met mijn vrachtwagen vol koekjes en snoepgoed was ik alvast mijn gewicht in suiker waard. Wat mij betreft nog altijd beter dan mijn gewicht in dolfijne-karbonades. 
Lust u ook wel een koekje nu en dan?
Houdt u van de smurfen of eerder van Batman?
En hoe was u reis naar Afghanistan?
Bestel nu reeds uw kaarten en volg het vanop de eerste rij, in een spraakmakende alles-onthullende nieuwe aflevering van les deux fromages en France.
Van uw correspondent ter plaatse. 
A+ 

1 opmerking:

 1. Dag allemaal !

  Tijdens mijn kinderjaren woonde ik op een afstand van ongeveer tweehonderd meter van een molen. Dus op uw vraag of ik al aan een windmolen gestaan heb, ja dus en zelfs heel veel gespeeld ! Maar..... kan het zijn dat jij over een andere type van molen hebt dan die ik in mijn hoofd heb ? Ik heb het in elk geval over een windmolen om granen in bloem om te toveren. Ook mijn molen maakte allerlei geluiden vooral als ik binnen in de werkende molen stond. Alles piepte, kraakte en kreunde alsof het de laatste dag van zijn/haar leven was !
  Ik lees dat jij twee opties had. Wel ik niet, noch dwangbuis, nog verstand ! :-) Zeg Koen, ik weet dat er in West-Vlaanderen enigzins andere zeden en gebruiken bestaan maar dat uw schone vader Rozeeke heet is wel iets nieuw voor mij :-) Wat uw vrachtwagen koekjes en snoep betreft, er zitten daar toch lekkere dingen voor diabeten bij hoop ik :-) Parijs ? Tja, in het weekend niet zo'n groot probleem om langs Parijs te geraken maar in de week..... tien ogen en veel geduld heb je dan nodig !

  - Ik lust graag koekjes maar wel suikervrij.
  - Ik vind de smurfen vooral de smurfin leuker.
  - Afghanistan ? Ik durf niet in een vliegtuig.
  - Bij deze bestel ik graag mijn kaarten.

  Beste groetjes ook aan prinsesje Zonne,

  Nonkel Herman

  BeantwoordenVerwijderen