vrijdag 13 april 2012

VRIJDAG DE DERTIENDE


enkele maanden voor we hier onze intrek namen zag ik een uitzending over belgen in bulgarije. zij hadden daar een boerderij gekocht om U tegen te zeggen voor 8000 euro. u leest het goed,er is bijlange geen nul afgevallen en ik ben ook nog niet ladderzat. achtduizend.
op het moment dat ik ik me wat dieper in de materie ging verdiepen kon ik nauwelijks mijn ogen geloven. ik schold ze uit voor leugenaars maar ze hielden voet bij stuk.
toen ik de immo-sites aldaar onder de loep nam zag ik dat die prijzen eerder regel dan uitzondering zijn. twee problemen echter hielden ons tegen om die richting te kiezen.
eerst en vooral is er de taal. die kan je nog het best vergelijken met het servo-montenegrijns ,met een tsjetsjeense tongval uitgesproken,op voorwaarde dat je ook nog eens een stuk of vijf westvleteren-trippels in je botten hebt gegoten.
dat was dus al moeilijk,vooral omdat westvleteren nergens op de bulgaarse markt te verkrijgen is. misschien wel op de zwarte markt, maar daar verkopen ze je zelfs een flesje koude kattenpis met een etiket van stella op.niet dat daar qua smaak nu zoveel verschil op zit, maar toch.
het tweede grote probleem die zich stelde was het feit dat bulgarije al net zo corrupt is als de voltallige directieraad van dexia samen. en dat wil toch al wat zeggen.  als je een bulgaar de hand schudt ben je genoodzaakt om achteraf je vingers na te tellen en dat is ook geen leven.
al zei men vroeger wel van mij dat ik twee linkerhanden had en in principe heb je genoeg aan één.de dag van vandaag heb ik er eerder twee rechtse maar wat voor links geldt, geldt natuurlijk ook voor rechts. 
iemand die toch  een vinger of twee kan missen kan eens gaan watertanden op http://www.bulgarianproperties.com/
bijna borg ik mijn oostblok-droom op, tot ik op de landkaart zag dat bulgarije een buurland is van roemenë. al wist ik dat zelfs zonder kaart.
er zijn enkele voordelen aan roemenië waar je echt niet omheen kan.
tussen alle slavische staten is het land der karpaten het enige met een romaanse taal. wanneer je frans en italiaans mengt in een grote beker , overgoten met wat amaretto en een scheutje fristi bekom je roemeens. wel niet overdrijven met die fristi mensen. die taal kan je dus makkelijk leren zonder westvleteren te zuipen. maar zonder twijfel zal het ook geen kwaad kunnen.
een tweede groot voordeel zijn de eveneens lage immo-prijzen en de prachtige natuur, met de donau en zwarte zee als toemaatje. ik moet me dringend een jobke zoeken in de reissector.
en een derde niet te onderschatten pluspunt is dat ik een roemeense vriendin heb die luistert naar de exotische naam roxanna. ik zag haar al drie jaar en twee dagen niet meer door omstandigheden die jullie eigenlijk geen fluit aangaan. maar zij kent natuurlijk wel de achterpoortjes in het land van graaf dracula. zij is dan wel roemeense maar woont in het pittoreske oostkamp. ze woont er niet alleen, ze baat er eveneens een uiterst charmante b&b uit. 
“wat moet ik in oostkamp”, zul je zeggen. en daar heb je natuurlijk groot gelijk in.het is een boerengat waar je zelfs nog niet zou willen doodgaan. maar als je hoort dat het op een boogscheut van brugge is gelegen en op twee steenworpen van kortrijk werpt dat natuurlijk een volledig nieuw licht over deze zaak. zelfs de abdij van westvleteren is maar een kippeneindje ver , drie keer vallen en je bent er.
je kan haar vinden op volgende link,’t is te zeggen,haar zul je daar niet vinden maar toch op zijn minst alle informatie betreffende dit werkelijk schitterende, adembenemende etablissement die luistert naar de waanzinnig mooie naam “roxy’s lodge”.
http://www.airbnb.com/rooms/422314 of surf gewoon eens naar de site www.airbnb.com.
mocht je er op een dag gaan logeren, dan kan je haar gerust van mij de groeten doen. bij het ontbijt krijg je er dan misschien nog een kakelvers kippeneitje bovenop. of moet je 10 euro extra betalen omdat ik misschien wel nog ergens een schuld bij haar heb openstaan maar waar ik u niks heb over vertelt wegens beschaamd of misschien ook gewoon omdat het eigenlijk jou zaken niet zijn. 
al moet het gezegd..op dit ogenblik kan er werkelijk niks tippen aan de prachtige zonsopgang boven bergerac .
vrijdag de dertiende vandaag dus verwacht u aan het onverwachte...
heeft deze blog me veel opgeleverd aan reclame-inkomsten?
kent u een bekende bulgaar ?
en hoe zou het nog zijn met peppi & kokki ?
één dezer dagen krijgt u daarop wellicht het antwoord, in een nieuwe aflevering van les deux fromages en france...van uw correspondent ter plaatse.
a+

3 opmerkingen:

 1. Dag Katrien, Koen en Zonne,
  Had een poging gedaan om op je blog te schrijven! Pech, niet gelukt! Maar ja het is vrijdag de dertiende hé! Ik probeer het opnieuw......
  Ik ben een dagelijkse bezoeker van jullie blog. Ben blij dat je ginds de tijd van je leven beleeft.
  Ik geniet ondertussen van die fantastische verhalen.
  Ga zeker rekening houden met het gevraagde in je mail hoor Katrien.
  Geniet nog super van de mooie Dordognestreek en hou ons maar op de hoogte van jullie avontuur. Wij genieten van de verslagjes en van jullie schrijverstalent!
  Vriendelijke groetjes uit het verre Turnhout!
  Marie-Louise ( WZC Ravels )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag lieve mensen,

  Eerst en vooral moet ik jullie van harte bedanken om Roxy's Lodge op vrijdag de 13de zo goed in de kijker te zetten. Het is hartverwarmend, cool, mooi, lief, ontzettend vriendelijk, super charmant, en al wat jullie hartje maar wensen....

  Ik heb jullie verhalen in een ademhaal gelezen en ik moet toegeven dat ik stiekem jaloers ben op jullie omdat jullie een betere lucht inademen alle dagen, de natuur en de dieren gratis erbij krijgen. Een droom die werkelijkheid geworden is, als je maar erin gelooft...een dikke proficiat aan jullie beiden om te durven...om vertrouwen te hebben in het leven. Doe zo verder! Wat mij betreft zijn jullie ontzettend goed bezig!

  We dromen al om binnenkort een tripje te maken naar Frankrijk...rechtstreeks naar jullie toe...we keep you informed.

  Veel liefs van ons.
  Roxana en Kris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,
  Ook wij wonen al geruime tijd in zuid Frankrijk,nl.in de Var.Het is een prachtig land,de Fransen zijn heel vriendelijk,maar ook heel chauvinistisch!!!Onderschat ze niet,ze moeten helemaal niets hebben van vreemdelingen zoals wij,maar proberen je wel steeds op te lichten!!Het is niet allemaal rozegeur en maneschijn hoor,er zullen er velen het eens met me over zijn...jammer...

  BeantwoordenVerwijderen