zondag 15 juli 2018

HUP KROATIË HUP

"Kan jij jongleren"... die vraag werd me een tijdje terug gesteld.
Ik vond het nogal een vreemde vraag, vooral omdat we op dat moment in een heftige discussie verwikkeld waren, het kwam net niet tot een handgemeen, betreffende het voortplantingspatroon van de breedsmoelkikker op het pittoreske eiland Feurteventura.
U moet weten dat de natuur mij geweldig boeit en zeker als het over voortplanting gaat ben ik één en al oor. Misschien moet ik er wel mijn specialiteit van maken.
Nu wilt het toeval dat ik pakweg twaalf jaar geleden, het kan een beetje meer, het kan een beetje minder zijn, leerde jongleren toen ik een workshop volgde getiteld ' denken en leren als Leonardo da Vinci'. Blijkbaar kon die Italiaanse grootmeester jongleren met vijf, weliswaar zacht gekookte eieren, terwijl hij achteruitrijdend op een éénwieler met een platte band Frère Jacques floot op een mosselschelp.
Maar eigenlijk wou ik het daar niet over hebben.
Het is misschien niet zo fair tegenover mijn nieuwe vaderland, het land dat me zo warm in zijn armen heeft gesloten. Maar ik denk dat ik in naam van heel veel Belgen spreek als ik even uit volle borst roep 'hup Kroatië hup'.
Van uw correspondent ter plaatse.
A+

2 opmerkingen: