vrijdag 10 mei 2013

EEN HUIS VOL DOCHTER


Vrijdagochtend. Kwart voor zeven. Het huis is gevuld met stilte. Stilte voor de storm.
De poes ligt nog wat energie op te doen voor alweer een nieuwe-jachtdag. Muizen. Fretten. Misschien staat er vandaag wel een knapperig vogeltje op het menu. Of een vleermuisje.
De voorbije twee weken waren behoorlijk hectisch. Komende en gaande gasten. Behoorlijk wat opstartproblemen. 
Maar ook de eerste woorden van lof aan ons adres. 
Hele warme momenten afgewisseld met verzopen dagen. 
Veel marken. 
Behoorlijk wat gekokkerel voor de gasten, al begint de coq-au-vin mij zo stilaan de oren uit te komen.
Een vrouwtje met een nieuwe job op zak -ze verdient godverdomme al bijna meer dan ik.
Een schoonmoeder op bezoek. Al is dat laatste veeleer een zegen. Jaja, u leest het goed, schoonmoeder en zegen in één en dezelfde zin.
Halverwege mei en nog steeds hebben we te kampen met maartse buien en aprils grillen. Het weer is volledig van slag. Iedereen heeft er de mond van vol. Als je natuurlijk twintig jaar lang alle verwittigingen betreffende het klimaat naast je neerlegt moet je achteraf niet komen huilen bij mama.
En een dochter in haar apejaren. Al doet haar naam het niet vermoeden,ze is  de laatste tijd niet altijd het zonnetje in huis. Ze loopt constant op én met haar twee vingers in de neus over onze grenzen. Vooral mijn bevallige echtgenote Katrien, die al beter Frans spreekt dan François Hollande Engels, en die gisteren haar zevenendertigste lente vierde, heeft het soms hard te verduren. We zullen haar in de gaten moeten houden, dat kleine spook. De zoektocht naar een goed adoptiekantoor gaat onverminderd voort. Al hoeft het niet zonodig goed te zijn. Als het maar snel gaat.
Vrijdagochtend. Kwart voor acht. Het huis is gevuld met dochter.
Groetjes vanuit het paradijs.
Van uw correspondent ter plaatse.
A+

1 opmerking:

  1. Heel wat leven in en rond jullie nieuwe woonstek zou ik zeggen. De tijd van duimen draaien maakt al meer en meer plaats voor activiteiten en vooral activiteiten die wat centjes in het bakje brengen. Zonne in haar apenjaren dat kan nog niet he Koen, dat is nog veel te vroeg ! Geniet maar van Zonne voor de echte apenjaren aanvangen en Koen, een adoptiekantoor voor Zonne is echt niet nodig want Zonne is bij mij meer dan welkom. We hebben in ons schrijven al over apen gehad dus ga ik daar in verder met te zeggen dat ik apentrots zou zijn met een dochter zoals Zonne ! Dus beste Koen, als het echt niet gaat met Zonne, denk dan eens aan mij. :-) Ik heb een eigen dak boven mijn hoofd, een vast inkomen en 365 dagen vrije tijd voor Zonne en dit elke dag 24h de klok rond ! :-) Zonne gaat mij ook geen grijze haren bezorgen want die heb ik al en voor de zenuwen beschik ik over goede medicatie. Als ex gevangenbewaarder beschik ik over heel veel ervaring om crisis momenten te baas te kunnen. Wat uw schoonmoeder betreft beste Koen, ik ben zeker dat je aan haar een gouden zaak hebt gedaan. :-) En uw lieftallige echtgenote Katrien, heeft ze al die 37 kaarsjes van haar verjaardagstaart zelf en in één keer uitgeblazen ? Zo, ik ga stoppen met mijn gezever. Mijn beste groetjes aan u Koen en de rest van de bende ! :-) Tot de volgende keer ! Nonkel Herman :-)

    BeantwoordenVerwijderen