dinsdag 26 maart 2013

JOYEUX ANNIVERSAIRE


Mijn grootmoeder-zaliger Marie-Thérèse zou zondag honderdenzeven zijn geworden. U begrijpt wellicht dat ze intussen al sinds enkele jaren haar residentie heeft in de eeuwige jachtvelden.
Eén van haar meest gebruikte zinnen was “voor elke waarom is er een daarom.”
Als kind kroop ik er de gordijnen van in, telkens ze me rond de oren sloeg met zoveel wijsheid. Bij elke vraag die ook maar ergens vaag met het woordje “waarom” begon had zij met de snelheid van het licht haar antwoord klaar. Ik had altijd het gevoel dat ze er zich zo snel mogelijk wilde vanaf maken en geen zin had om veel tijd te verspillen aan dat kleine ukkie met zijn hoorn brilletje. 
Sinds enkele jaren echter heb ik andere inzichten gekregen. En heeft haar uitspraak een meer spirituele inslag gekregen. Niets gebeurd zomaar. Alles heeft zijn reden. Dat is wat ze me werkelijk probeerde duidelijk te maken. Die lieve Marie-Thérèse.
Met die gedachte in mijn achterhoofd verveel ik me natuurlijk maar zelden. Want er zijn elke dag zoveel waaroms. 
Zaterdag dan weer vierden we de eerste verjaardag van onze blog. Een bescheiden feestje weliswaar met wat hapjes van gemarineerde koningspython op een bedje van geflambeerde kolibrievleugeltjes, overgoten met een sausje van lotus-nectar. In één jaar tijd bezochten bijna twintigduizend mensen onze blog. Dat hadden we bij aanvang nooit durven dromen. Waarvoor dank.
En gisteren tenslotte was het precies twee jaar geleden dat we in het huwelijksbootje stapten. Een bootje die nog altijd meegaat met de flow, al zit het soms ook wel eens in zwaar weer. Zo hoort het wellicht ook. 
Niet te vergeten als allerlaatste, vandaag viert onze poes haar tweehonderdendertiende dag op aarde.
U merkt het, elke dag weer, één groot feest, hier in het zonnige Zuidwesten van La douce France.
Groetjes vanuit het paradijs.
Van uw correspondent ter plaatse.
A+

1 opmerking:

  1. Mooi verslag ! Iets zegt mij, dat jullie nog niet terug naar België komen. :-) Om eerlijk te zijn, ben ik nog steeds jaloers op jullie ! :-) Heeft Zonne al haar paaseitjes bij elkaar gesprokkeld ? Groetjes, nonkel Herma :-)

    BeantwoordenVerwijderen