donderdag 4 oktober 2012

FEESTDAG


Op eenentwintig juli 1830 ontstond België. Reden genoeg om op die dag een nationale feestdag te houden.
Je hebt soms van die dagen. Dagen waarvan je denkt “die zijn een feestje waard”.
Op negentien september 2009 ontmoetten Katrien en ikzelf elkaar in Herbeumont. Reden genoeg om daar elk jaar even bij stil te staan. Je ontmoet je zielsgenootje nu éénmaal niet elke dag. 
Precies één jaar later vertoefden we met z’n tweetjes in de Spaanse Pyreneeën. Lekker knussieknussie onder de Spaanse zon wat verbouwen. Hadden we toen een feestje in gedachten? Dat kan ik me niet meer herinneren. De reden daarvoor is simpel. We hadden wel wat anders aan ons hoofd. Een zwangerschapstest fluisterde die dag namelijk in ons oor dat we zwanger waren. Een ware schok. Omdat we dat helemaal niet hadden ingecalculeerd.
Opnieuw één jaar later woonden we in Turnhout. Parel van de Kempen wordt het genoemd. De reden daarvoor is me nog altijd niet helemaal duidelijk. We waren een kindje rijker maar beiden wat op de dool. Een nieuwe omgeving en beiden zonder job. Op die negentiende september kregen we beiden te horen dat we aan de slag konden. Katrien als ergo in Ravels, ikzelf als enqueteur.
Op negentien september laatstleden leek alles rustig te gaan verlopen. Ikzelf verbleef op Bali, mijn vrouwtje lief thuis in de schilderachtige heuvels van de Dordogne. Maar dat was maar schijn. Precies op die dag dropte de postbode van het universum een mail in onze mailbox. Met de vraag of we eventueel niet geïnteresseerd waren om als beheerders aan de slag te gaan ? Nou, en of.
Als we binnen enkele jaren ons eigen land stichten hoeven we alvast niet lang na te denken over de dag van onze nationale feestdag.
Hebt u ook zo’n speciale dag?
Wist u dat niets moet maar alles mag?
En denkt u even mee aan de kleuren voor onze vlag?
U hoeft alvast niet te wachten tot negentien september 2013 voor een nieuwe aflevering van les deux fromages en France.
Van uw correspondent ter plaatse.
A+

Geen opmerkingen:

Een reactie posten