woensdag 11 april 2012


het paasweekend is voorbij gevlogen als een schildpad op amfetamines. een typisch belgisch weertje was ons deel, al kwamen de temperaturen toch nog netjes boven de 15 graden uit. 
alzheimer is zeker geen pretje, toch alvast niet voor de familieleden van de patiënt. maar met pasen hebben zij toch alvast één groot voordeel, ze kunnen hun paaseieren zelf verstoppen. en dat mag toch ook eens gezegd worden.
vindt u het trouwens ook niet wat vreemd dat we op pasen zogezegd de verrijzenis van de timmermanszoon uit nazareth herdenken? want wanneer is die brave man dan precies uit de doden opgestaan ? pasen valt immers elk jaar op een andere dag. de waarheid is,dat dat verhaal, net zoals zoveel verhalen binnen de katholieke kerk,totaal uit de lucht is gegrepen.dat jezus heeft bestaan,daar heb ik persoonlijk niet de minste twijfel over.en dat hij uit zijn graf is opgestaan wil ik hier nog in het midden laten.
maar pasen is eigenlijk een feestdag die de katholieke kerk heeft overgenomen, gejat zeg maar,  van de romeinen, net zoals alle feestdagen trouwens, omdat ze bang waren dat ze anders teveel zieltjes zouden verliezen.pasen is eigenlijk niks meer dan de eerste zondag, volgende op de eerste volle maan na het begin van de lente. 
en jezus werd niet geboren op kerstdag, sorry dat ik u alweer een illusie armer maak, maar in het putje van de zomer, was bovendien getrouwd met maria magdalena en hadden samen een kind.
als je de tien geboden erop naleest zondigt de kerk eigenlijk voortdurend tegen het gebod “gij zult niet liegen”.
“laat de kinderen tot mij komen” is dan wel geen gebod maar daar houden de meeste geestelijken zich dan wel héél strikt aan.
we hadden dit weekend ons allereerste bezoek uit belgie, het mag een wonder heten dat zij hier trouwens geraakt zijn, met zo’n oude roestbak zou ik nog niet naar de buren durven rijden.
maar het was héél gezellig met veel drank en lekker eten en leuke verhalen met een vide-grenier in St-Médard-de-Mussidan als afsluiter. zeker voor herhaling vatbaar. mijn paasboodschap voor hen zo u wilt luidt dan ook “dank voor de biertjes uit belgie”.
toen ik deze morgen opstond en drie uur slaap uit mijn ogen wreef, begon het plots water te gieten, na een halfuur gozen dreven de koeien bijna uit de wei.
maar het kon mijn humeur niet kelderen, zeker niet toen ik op internet de sportprestaties bekeek. tom boonen won voor de vierde keer paris-roubaix en wereldploegske kv kortrijk liet club brugge alle hoeken van het guldensporenstadion zien, het maakte me zo blij als een leeuwerik.
wat ons ook heel tevreden maakt is te merken hoeveel mensen reeds onze blog bezochten in amper enkele weken tijd, het zou natuurlijk nog leuker zijn mocht iedereen die dit nu en dan leest zichzelf zou registreren als volger, het neemt slechts één minuut in beslag en voor ons is het wel gezellig. waarvoor dank.
als ik mijmerend terugkijk op mijn leven en probeer in te schatten hoe ik vroeger was vallen me twee dingen op: vroeger is lang geleden, en ongemerkt ben ik volwassen geworden.
want hoezeer ik mezelf vroeger al een toffe gast vond, de man of jongen die ik vroeger was lijkt nu eerder een ver familielid,iemand die je een verjaardagskaart stuurt om hem daarna de rest van het jaar te vergeten.
en mijn leven lijkt wel een aaneenschakeling te zijn van onbenullige feiten die in eerste instantie niks betekenden maar als je ze bekijkt in het groter geheel toch voor een grote impact hebben gezorgd.
wat als ik bijvoorbeeld twintig jaar geleden op een bepaalde dag niet links maar rechts was afgeslagen, hoe anders zou mijn leven er dan wel niet hebben uitgezien ? misschien gaf ik dan nu wel pianoles aan dolfijnen.
hebt u ooit al eens die bedenking gemaakt ? of ben ik de enige hier die drie pilletjes per dag nodig heeft ?na het eten weliswaar, met een grondje water.
zijn we intussen geëvacueerd met rubberbootjes?
wordt hier echt zoveel frans gesproken ?
en hebt u zich al geregistreerd als volger ?
dit,dat,zus en zo ongetwijfeld in een gloedje-nieuwe aflevering van les deux fromages en france. van uw correspondent ter plaatse.
A+

1 opmerking:

 1. Hey Koen en Katrien, en kleine Zonneke...

  Ik hoop dat mijn registratie hier op jullie blog nu is gelukt. Zal het straks ook eens uitleggen aan ons moek, hopelijk lukt het dan allemaal.

  Ben er al erg over aan het nadenken om jullie misschien toch een bezoekje te brengen in de grote vakantie, die trouwens steeds dichter bij komt. Het schooljaar vliegt hier voorbij...beetje beangstigend eigenlijk! Ik ga nog niets beloven, maar ik denk er wel nog eens goed over na... als ik zou gaan kamperen in Frankrijk is een ommetje naar jullie nestje daar een onvermijdelijke verplichting toch :)!?

  Paasvakantie zit er ook weeral bijna op, was heeel leuk trouwens; met een paar goeie vriendinnen gaan fietsen in Holland en in het paasweekend zijn we nog eens gaan rock and rollen in Turnhout, altijd leuk!
  Z
  onne zal ook al wel een goeie scheut hebben gekregen, ons Tjan en zei worden al één jaar seg...niet te doen :)!

  Allé helaas pindakaas roept men verantwoordelijkheidsgevoel weer even op want ik moet nog wat voor school verder werken nu...na de vakantie weer 7 nieuwe bengeltjes erbij in mijn klas dus ik hou mij al vast :-)! En na al dat schoolwerk nog wat genieten want het is tenslotte nog 3 VOLLE dagen vakantie :-) joepiiiie!

  Dikke kus en knuffel uit het Schilse platteland! x Sanne

  BeantwoordenVerwijderen