dinsdag 24 april 2012

NICOLAS


de boeren hier zullen wellicht bijna verzadigd zijn wat hemelwater betreft. of toch alvast hun akkers. Of hoe zou u het interpreteren als u een landbouwer op zijn tractor zou zien zitten met zijn zwemvliezen aan? of als u de aardappelen constant “au secours” hoort roepen?  Straks eten we de ganse zomer waterzooi... 
Het Belgisch bezoek is weer huiswaarts en wederom was het best gezellig. Zelfs bij slecht weer is er hier heel wat fijns te zien.  Alweer zou ik zeggen: “Bedankt voor de Belgische biertjes”, ware het niet dat ze al een halve bak mee terug naar huis hebben. Leeg weliswaar . Maar toch bedankt, zeker ook voor de Humo’s. Mensen die naar hier afzakken zijn ook met lege handen meer dan welkom. Maar oude Humo’s vinden hier altijd hun plekje. of een doosje leonidas-pralines. liefst witte. of een frietje met stoofvleessaus. of nunnetetten. of een bruin biertje.
Er is hier de laatste dagen heel wat te doen rond de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Eerst en vooral is er de monsterscore voor Marine Le Pen, zeg maar de Franse filip de winter. Maar ook het feit dat François Hollande SarKozy voorblijft, is toch wel een kleine verassing. al wezen de peilingen al in die richting. Ik heb het persoonlijk meer voor onze Nicolas, je ziet de deugnieterij in zijn ogen en hij heeft toch maar een lekker wijf weten te strikken, de sloeber. 
François zie ik net zo passen in het éliZée als een demente rolstoelpatiënt zou passen in een porno-film... een saaie, conservatieve bureauCraat waar geen fun zal mee te beleven vallen, dat zie je zo al. Zijn lichaam lijkt wel verfrommeld als een weggesmeten broodzak. Als het van hem afhangt gaan we waarschijnlijk terug naar de tijd van krijt en leisteen, terwijl we toch duidelijk in de andere richting aan het evolueren zijn. Pas op, ik voel wel wat voor zijn programma, want het digitale tijdperk grijpt overal rond zich heen en gaat mij bijwijlen veel te snel, tot voor kort vertrouwde ik niet eens toestellen die gecompliceerder waren dan mes en vork. Nu wordt gewoon met elkaar een praatje maken al omschreven als analoog communiceren. een soort van ouderwetse manier haast om met elkaar om te gaan. straks voel ik me een oude zak als ik met iemand een babbeltje doe op straat en sta ik stiekem rond te gluren of niemand mij kan zien.
digitaal tijdperk of niet, de twee vrouwen van mijn leven zijn beiden ziek, bezweken aan één of ander exotisch virus, overgewaaid uit peking of bogota of alvast uit één van die steden waar je niet vertrekt zonder een gemene bacterie op te lopen.
zonne heeft koorts en is behoorlijk hangerig. katrien produceert snot als een dozijn volwassen oesters en is plakkerig. Je hebt geen predictor nodig om te voorspellen dat ik ook op het favorietenlijstje sta van die gemene bacillen. dan zal ik wellicht eerder zagerig zijn.
De zon komt door de wolken piepen , de vogeltjes geven een prachtig concerto, kortom, tijd voor andere zaken.
wat is er aan de hand met wereldploegske kv kortrijk ?
zijn wij nog steeds toppie-toppie gelukkig ?
en zijn jullie nog steeds toppie-toppie gelukkig? 
stem af op deze zender, voor een nieuwe aflevering van les deux fromages en france. van uw correspondent ter plaatse.
a+

Geen opmerkingen:

Een reactie posten