zondag 15 juni 2014

WONDERE WERELD


Maaien hier op het domein is een hele klus. Als je alles wilt kortwieken ben je toch wel een dagje zoet met de grote tractor. Maar elke keer weer zorgt de natuur voor de juiste omkadering. Vandaag was weer zo’n dagje. Toen ik deze morgen de paden in het bos maaide waande ik me even Alice in wonderland. Bij elke meter die ik reed kwamen er uit de bossen tientallen vlinders gefladderd. Ze bleven maar komen, sommigen streelden heel  zachtjes mijn huid, vlogen rond mijn hoofd, vlogen van tak naar tak. Wonderlijk. Toen ik het bos uitreed kwam ik terecht in een andere wereld. Staalblauwe lucht, alles badend in het zonlicht. Plots viel er even een schaduw over mij die heel snel weer verdween. Net daarna opnieuw. Toen ik naar de hemel keek zag ik twee wouwen voorbijglijden, gedragen door een onzichtbare bries. Ze hielden me een tiental minuten gezelschap en zorgden voor de nodige afkoeling.
Andere dagen heb je dan weer het gezelschap van hoppen, met voorsprong de leukste vogels qua uiterlijk hier, van reetjes, vuursalamanders of wilde zwijnen. 
En als je dan na zo’n dag maaien aan de apero zit met je vrouwtje-lief heb je totaal niet het gevoel dat je die dag ook maar iets hebt gedaan, gewoon omdat het zo leuk was en je totaal ontspannen bent. Zo kan het dus ook, werken als ontspanning. Als je dat kan zeggen weet elke vezel in je lichaam dat je de juiste keuze hebt gemaakt om hier te komen wonen.
Van uw correspondent ter plaatse.
A+

1 opmerking:

  1. De wondere wereld van de natuur is niet in geld en of goud te betalen. De omgeving van Arzal is ook heel mooi maar is toch niet te vergelijken met de natuur die jullie ginds omringd. Gelukkig is mijn tuin heel wat kleiner dan die van jullie want ik heb ( voorlopig toch ) niet echt groene vingers. Dat kan nog komen he ! :-) Geniet van al die prachtige natuur om u heen beste Koen, Katrien en Zonne ! :-) Nonkel Herman :-)

    BeantwoordenVerwijderen