woensdag 25 september 2013

DAG VAN DE ONTMOETING19 september is alweer een tijdje gepasseerd
en toch nog erg dichtbij...
Onze nieuwe intenties zijn gesmeerd
en laten we zachtjes zeggen “het maakt ons blij’!

Negentien september is tot op heden een belangrijke datum. De magische dag van onze ontmoeting! In feite een stuk intenser dan onze huwelijksverjaardag want die zijn we dit jaar -dankzij een kaartje van mijn zus- gelukkig niet vergeten.
Negentien september wil niet zo snel passeren...
Het is alsof deze datum steeds zijn stempel nalaat. Zo ook dit jaar!
Vier dennebomen op rij stonden uitgedroogd op ons te wachten, een reuzetak van een appelboom scheurde af van zijn moeder, veel krantenpapier die onze gasten deze zomer achterlieten en een aansteker die Koen sinds zijn zomerstress terug dagelijks op zak heeft...
De som van dit alles nodigde ons uit om een vuur in de tuin te maken.
Gelukkig was de natuur lief voor ons en hield het die dag op met regenen. De maan was bovendien vol, rond en helder. 
Er zaten centjes in onze buidel om croque-monsieurs te maken met een aangepaste salade en natuurlijk een plaatselijke wijn. Voor de kleinsten onder ons een aangepaste chocomelk.
De koers die we vanaf die avond volgen, voelt positiever en lichter. Al staan we opnieuw voor grote uitdagingen. Zowel voor Koen als voor mij! Mijn liefste liefje gaat best op zoek naar andere en/of betere inkomsten. Ik moet leren dromen in het Frans en bovendien mijn vakgebied ergo beter kennen en uitvoeren dan voordien.
Het vraagt volle concentratie, moed, doorzetting, positiviteit en goede nachtrust. Dat laatste zit ook in een betere richting sinds Zonne haar nieuw, piepklein kamertje heeft. Zonne zelf blijft ons dagelijks ondersteunen met haar getater, gelach, gehoest en gezang... 
Ik ben benieuwd wat het volgende jaar ons zal brengen. Dank aan negentien september!
Grand bisou de moi, Katrien

1 opmerking: