donderdag 28 februari 2013

POSITIVITEIT


Sommigen denken dat ongeluk of pech een onzichtbare stof is. Die lukraak ergens neerstrijkt. Nu eens hier, dan weer daar. De één krijgt de volle laag, de ander wordt gespaard. Naargelang de wind waait. 
Ik geloof dat we het zelf aantrekken. Dat we het met onze gedachten creëren.
Het is dan ook geen toeval dat je soms in een sukkelstraatje blijft zitten. Of dat je omgekeerd een ganse tijd verblijft on top of the world.
“Wat we zijn is wat we hebben gedacht” zei Boeddha ooit. Ik geloof er heilig in. 
Laten we met zijn allen dus eens stoppen ons hoofd en ons lijf te vergiftigen met negatieve gedachten. 
Het is een strijd. Elke dag opnieuw. 
Roep jezelf tot de orde wanneer je negatieve gedachten voelt opkomen. Probeer je gedachten te verschuiven naar iets positiefs. Na een tijdje zul je merken dat het leven zoveel lichter om dragen is. 
Dit eerste consult wordt u gratis aangeboden. 
Vanwege uw correspondent ter plaatse.
A+

2 opmerkingen:

 1. Er zit heel wat waarheid in bovenstaande maar zo eenvoudig is het nu ook niet. De plaats waar je wieg staat, waar je geboren bent, is bepalend voor het leven voor u weggelegd. Breid dat nog maar uit met ziekte en of gezondheid. Er zijn zoveel elementen die het voor een mens een paradijs of een hel maken. Ik vrees als je in de meest slechte omstandigheden op deze wereld gekomen bent en moet trachten te overleven dat zelfs positief denken niets aan de slechte situatie zal veranderen. Er zijn genoeg mensen op de wereld die graag positief willen denken maar niet de kans krjgen omwille van de miserie, de uitzichtloosheid waarin zij verkeren. Oorlog, geweld, ziektes, je zal er maar bij zitten. Trachten te overleven is dan de hoofdzaak. Natuurlijk is het zo als je van nature uit positief ingesteld bent, je meteen veel sterker in uw schoenen staat om negatieviteit te bestrijden. Ik heb een hekel aan mensen die steeds maar negatief denken en steeds maar klagen al hebben zij tegenover zoveel andere mensen die echt in de miserie zitten daar geen enkele reden voor. Blijkbaar is dat eigen aan mensen. Geen reden tot klagen hebben maar toch nog klagen. Het zal nooit goed genoeg zijn ! Als ik mij niet goed in mijn vel voel, kijk ik eens goed om mij heen, tot ver over de grenzen heen en dan moet ik toegeven, dat ik tegenover zoveel andere mensen op deze wereldbol in een luxe positie bevind. Meestal geeft mij dat de kracht om positief te denken, om verder door het leven te gaan. Postief denken is vooruitgaan, negatief denken het tegenovergestelde ! Groetjes, nonkel Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Nonkel
  Je krijgt altijd de kans om positief te denken omdat je daar nu éénmaal zelf over beslist, niet iemand anders. Je bent nog altijd de enige die baas is over eigen gedachten.
  Er zijn talloze voorbeelden van mensen die in de grootste armoede geboren zijn en die het toch gemaakt hebben in het leven. Geloof jij dat de onzichtbare stof op hen is neergestreken en ze daarom "geluk" hebben gehad of zou er misschien toch iets meer achter zitten? Voorwaar iets om over na te denken?
  Fijn weekend en des grandes bisous... Koen

  BeantwoordenVerwijderen