zaterdag 24 maart 2012


STEL JE EVEN VOOR, ZUIVER HYPOTHETISCH NATUURLIJK. ZIE HET ALS BIJ BEWUSTZIJN ZIJN TERWIJL JE AAN HET DROMEN BENT.
OP EEN MORGEN WORD JE WAKKER.TOT ZOVER HEB JE NIET VEEL VOORSTELLINGSVERMOGEN NODIG ME DUNKT.
JE LIGT IN EEN VREEMD BED.DAT KAN IN HET ECHTE LEVEN OOK WEL EENS VOORVALLEN.
DAT BED STAAT OP DE KOOP TOE IN EEN VREEMDE KAMER.
DE PERSOON DIE NAAST JE LIGT HERKEN JE GELUKKIG WEL. ZIJ HET MISSCHIEN VAAG.
ALS JE DE DEUR BENEDEN AAN DE TRAP OPENT WORDT JE VERBLIND DOOR IETS, EEN OBJECT OP EEN SLORDIGE 150 MILJOEN KILOMETER BOVEN JE HOOFD IS DAARVAN DE OORZAAK.Dat blijkt later de zon te zijn, iets wat je nog kent uit ver vervlogen tijden.
EEN ONBEKENDE MAN DUIKT PLOTS VOOR JE DEUR OP,BRABBELT IETS ALS BONZJOER MESJEU KEL AGRéABLE JOERNé EN DUWT DE POST IN JE HANDEN.LATER BLIJKT HET DE POSTBODE TE ZIJN GEWEEST.
DE MOOIE DROOM LIJKT UITEEN TE SPATTEN IN DUIZENDEN DAUWDRUPPELS ALS JE MERKT DAT HET ALLEMAAL REKENINGEN ZIJN.
JE NEEMT EEN STOEL EN GAAT OP HET TERRAS ZITTEN,VOORBEREID OP HET ERGSTE.
“MISSCHIEN IS DIT WEL GEEN DROOM” DENK JE BIJ JE EIGENSTE ZELVE “MAAR EEN NACHTMERRIE”.
WANNEER JE DE EERSTE OMSLAG,ONDANKS DE WARME ZONNESTRALEN,BIBBEREND OPENT, ZAK JE DOOR DE VIER POTEN VAN JE STOEL, JOUW ANGSTEN WAREN OP NIKS GEBASEERD, OP VERONDERSTELLINGEN IN HET KWADRAAT.
DE ELECTRICITEITSREKENING VAN 47 EURO SPAT IN JE GEZICHT OPEN.
MET MEER DURF OPEN JE DE TWEEDE ENVELOPPE.HET BLIJKT EEN AANMANING OM DRINGEND JE VIER GRATIS PAKKEN VUILNISZAKKEN TE GAAN OPHALEN OP HET STADHUIS.
OVERMOEDIG,GULZIG HAAST,VERSCHEUR JE DE DERDE OMSLAG, JE VOELT JEZELF DUIZEND MAN STERK,ER KAN JE NIKS MEER GEBEUREN.
HELAAS,HELAAS,DRIEWERF HELAAS. GA DIRECT NAAR DE GEVANGENIS.GA NIET LANGS START.U ONTVANGT GEEN GELD.
HAD JE GROOTMOEDER-ZALIGER JOU NIET GELEERD DAT OVERMOED VOOR DE VAL KOMT ?OF TOCH ZOIETS, WANT SOMS WAS ZE WAS MOEILIJK TE BEGRIJPEN MET HAAR NOG TWEE RESTERENDE TANDEN.
JE KNIJPT JEZELF IN DE WANG EN BEZORGT JEZELF PROMPT EEN BLOEDUITSTORTING. MOOI ZICHT IS DAT.
NEE,DIT IS GEEN DROOM.JE BENT GEWOON IN LA DOUCE FRANCE...IN DE DORDOGNE. MET JE VROUW. EN JE BLOEDMOOIE DOCHTER ZONNE. DIE NU AL HééL WAT HARTEN SNELLER DOET SLAAN. OM ZE LATER WAARSCHIJNLIJK,ZONDER VERPINKEN,EVEN SNEL TE BREKEN AL VOEG IK ER HAASTIG AAN TOE DAT OOK MIJN VROUW OOGVERBLINDEND ADEMBENEMEND IS. ZE ZAL ACHTER MIJN RUG OM MAAR EENS EEN SNELCURSUS “LEZEN VOOR DUMMIES “ IN HUIS GEHAALD HEBBEN.HET MOET GEZEGD,IK BEN APETROTS OP KATRIEN. ZIJ TREKT HAAR PLAN ZONDER SLAG OF STOOT IN DE VOOR HAAR WAT MOEILIJKE TAAL, GAAT BIJ DE BUREN OP KOFFIEKLETS EN BEGINT BINNENKORT AAN EEN OPLEIDING FRANS.
ALS ZONNE NU TROUWENS EEN WEDSTRIJDJE WIE-HEEFT-DE-MEESTE-TANDEN-IN-ZIJN-BEKSKE ZOU SPELEN MET MIJN GROOTMOEDER ZALIGER ZOU ZE HAAR GLANSRIJK VERSLAAN,OOK DRACULA ZOU STIKJALOERS ZITTEN MOKKEN IN ZIJN KASTEEL, ERGENS OP HET ROEMEENSE PLATTELAND,BIJ HET ZIEN VAN HAAR PERFECTE HOEKTANDJES.
HET MOET GEZEGD,HET BERICHT DAT GISTEREN WERD GEPOST MAAKTE SLECHTS MELDING VAN TWEE TANDJES, MAAR WERD REEDS EEN TIENTAL DAGEN EERDER GESCHREVEN.
ZONNE KAN TROUWENS VANAF HEDEN TERECHT BIJ ELIANE, EEN DAGMOEDER UIT RIBéRAC DIE WE VIA VIA EN VEEL SMEERGELD TE PAKKEN HEBBEN GEKREGEN.HET WORDT ZOWAAR EEN INTERNATIONALE BEDOENING MET NAAST FRANSE KINDEREN OOK NOG ENGELSTALIGEN. STRAKS SPREEKT DAT KIND MEER TALEN DAN ONS.
ZOALS DE MEESTEN ONDER JULLIE WETEN ZIJN WE HIER VOOR VERSCHILLENDE REDENEN.RUIMTE...ZUURSTOF...KLIMAAT...OM ONZE HORIZON TE VERRUIMEN...OM EEN CAMPING TE BEGINNEN...OM GELUKKIG TE ZIJN.
HééL WAT VAN DIE DINGEN ZIJN NU AL INGEVULD.
HET VOELT JUIST OM HIER TE ZIJN,IN DIT GODVERGETEN GAT MET ZIJN PRACHTIGE NATUUR EN OORVERDOVENDE STILTE, JE HOORT HIER IEMAND ZIJN NEUS SNUITEN VANOP 3 KILOMETER AFSTAND. IN VOGELVLUCHT WELISWAAR.
ER ZIJN BEST WEL WAT MENSEN DIE NU AL UITKIJKEN NAAR ONZE TERUGKOMST NAAR BELGIË. ALS HET EVEN KAN DAN NOG HET LIEFST MET HANGENDE POOTJES EN SLEPENDE VOETJES,HINKEND OP ééN BEEN TERWIJL WE OP EEN EENWIELER RIJDENDE,JONGLEREN MET DRIE JONGE DWERGKONIJNTJES.DE MARSEILLAISE FLUITENDE.
HELAAS,HELAAS,ALWEER DRIEWERF HELAAS.
HET JONGLEREN WIL IK ER DESNOODS NOG BIJNEMEN.VOOR DE REST PASSEN WE.WIJ ZIJN DE PELGRIMS VAN HET HART.
AAST DRACULA NOG STEEDS OP HET BLOED VAN ZONNE ?
HEB IK NOG ALTIJD DEZELFDE OOGVERBLINDENDE,GEKMAKENDE ECHTGENOTE GENAAMD KATRIEN, ALHIER BETER GEKEND ONDER HAAR PSEUDONIEM CATHERINE ?
LIGGEN DE ALPEN NOG STEEDS NIET IN DE PYRENEEËN ?
EN WINT WERELDPLOEGSKE KVKORTRIJK VANAVOND DE BEKER VAN BELGIË IN HET VOETBAL ?
DIT...EN ONGETWIJFELD NOG VEEL MEER,IN EEN VOLGENDE AFLEVERING VAN LES DEUX FROMAGES EN FRANCE...
VAN UW CORRESPONDENT TER PLAATSE
A+

Geen opmerkingen:

Een reactie posten